Så kom vi igang med at lave video, part I: Pauline præsenterer

Forleden annoncerede vi, at vi er gået igang med webserien ‘Joakim præsenterer…’ som går ud på, at Joakim, som er pædagog i børnehaven og teknologikonsulent i Odense Kommune, præsenterer forskellige teknologier, og hvordan han bruger dem. MEN… Vi er samtidig gået igang med vores egen Guldastronaut-serie, hvor jeg, Pauline, præsenterer vores egne produkter i serien Kodning til de mindste. Denne her film handler om Jack og Ruddi bygger en zoo, som er en bog + opgavehæfte i serien Unplugged.

Det er som altid vildt sjovt både at filme og klippe – og Martin har det også sjovt med at lave grafik til😂

Fyldt med “fejl”
Som I kan se, er vores film ofte fyldt med “fejl”; lyset skifter, duploklodser forsvinder på magisk vis og dukker op igen, nogle ord drunker osv. Men vi vil hellere komme galt afsted end slet ikke komme afsted! Og så synes vi faktisk også, at det er skideskægt med alle de her små”fejl”. Og vi kan godt lide den her stil med, at man får fyret noget af, og så er det ikke så vigtigt, at det er perfekt… Faktisk er det sjovere sådan – både for os og jer!

… men alligevel perfektionister
Det skal dog siges, at sådan en film her ikke “bare lige bliver til”. Selve optagelsen tager måske ikke så lang tid, men så tager det lang tid at rydde op (fordi Martin), gøre klar, sætte udstyr op, lade batterier op, som man havde glemt aftenen inden, formatere sine kort, som man også havde glemt aftenen inden, lyden skal måske optages igen, fordi man glemte at tænde for zoom recorderen, og ja, sådan kunne man jo forestille sig, så mange ting ske😎

Når man så har optaget fra kameraet, skal det hele lægges på en harddisk et sted, det skal importeres til et klippeprogram (jeg bruger Final Cut, Martin bruger Premiere), lyden skal synkroniseres, og så skal der råklippes! (til Fynboerne, så betyder RÅklippe altså ikke, at der skal klippes MAX, men at man skal klippe i det “rå” materiale, sådan så man for eksempel fjerner al det, hvor man tænder og slukker for kamera og lyd, der hvor man drikker kaffe eller hoster eller siger “Jack og Byggi Rudder” 5 gange i træk osv.). Når jeg så har råklippet, går jeg igang med at klippe MAX, ind til jeg har en rimelig fed film, lyden spiller osv. Denne del tager faktisk længst tid. Til en film af denne længde, 3-4 minutter, kan jeg sagtens bruge 3-4 timer, bare på den del.

Det næste skridt er så, at filmen bliver smidt over i Premiere, og så går Martin i gang med at lave grafik til. Så går jeg tur med hunden eller spiller candy crush, for eksempel, og så får vi ellers lagt overgange, underlægning og lignende på filmen, og det er typisk mig, der sidder med alle de sidste småjusteringer.

SÅ skal filmen på Vimeo eller YouTube – og på hjemmesiden selvfølgelig – og så kan vi gå videre til den næste film eller opgave. Som for eksempel at skrive et lidt for langt indlæg om, hvad man lige har brugt sin weekend på.

Fedt, at du læste med så langt, og tøv ikke med at kontakte mig for gode råd eller idéer eller hjælp til at lave webfilm!

God søndag🌤️ Og se filmen her👇

Hvis du har lyst til at købe ‘Jack og Ruddi bygger en zoo’, så tryk på knappen!