Robotdage for de yngste!

I sidste uge holdt Odense Kommune Robotdage for de yngste, og Guldastronaut var i den grad med!

Vi havde nogle virkelig gode dage med ipadworkshop for ældstegruppen fra Åløkke Børnehus, Robotfestival i Fraugde med Børneinstitution Holluf Pile-Tingkær og Åben forældre/barn-workshop i Vollsmose for de 1-6-årige!

Ipad-workshop i Borgernes Hus

Ugen startede for os om onsdagen på Hovedbibliotekets sceneområde i Borgernes Hus med en ipad-workshop for 10 børn og 2 pædagoger fra Børnehuset Åløkke.

Workshoppen varede 2 timer, men selve ipad-delen varede ca. 45 minutter. Vores workshops er altid meget blandede i vores tilgange og især til de lidt skærmtunge aktiviteter sørger vi for, at der er masser af analoge lege med tuscher, papir og fysiske lege, hvor børnene får lov at løbe rundt!

Til workshoppen tegnede børnene eksempelvis deres yndlingsprogrammer på deres egne ipad-tegninger. Det er en virkelig fed aktivitet, som sætter gode snakke igang. Bl.a. om digitale vaner.

Børnene skulle også på jagt efter duploklodser på biblioteket, som til sidst blev lavet til en lang rytme, som børnene havde programmeret i ScratchJr.

På biblioteket brugte vi materialerne til Jack har en ipad, som I kan finde i vores webshop!

Robotfestival i Fraugde med Holluf Pile-Tingkjær

Vi havde en rigtig fed Robotdag i Fraugde med Svanen, Ællingen, Hjulet, Agerhønen, Fraugde, Holluf Pile, Tornbjerg og Viben om torsdagen i Robotugen!

Børnene byggede seje opskrifter fra Jacks opskriftsrobot, men de skulle selv bygge deres kredsløb med Lightstax, når de skulle have lys i juletræet eller ild i raketten! Og de var vildt gode til det og bidt af det! 🎄🚀

Børnene skulle også rundt til MakerPædagogerne fra de 8 børnehuse, som hver især havde en post med en sjov teknologi. Der var Byg en robot i pap med Makedo, KUBO, Byg et smarthouse med Littlebits og Duplo (noget vi underviser i at lave på MakerPædagog uddannelsen), Ozmo, Bluebots m.m.

Vi elsker at være en del af Robotfestivallen i Fraugde hvert år!

Vi sælger Lightstax OG opgaver til Lightstax i vores webshop! Kig eksempelvis her.

Åben forældre/barn-workshop på Vollsmose Bibliotek!

Det var lidt hårdt at holde åben workshop for børn i alderen 1-6 år og deres forældre i et forholdsvis lille lokale på Vollsmose Bibliotek… Men mest var det rigtig rigtig fedt!!🥳

Kl. 10 stod der der 10-15 familier klar til at lege med Beebot, Bluebot, Lightstax, iPad og duploklodser i kassevis! Og løbende ind til kl. 12.30 kom der nye forældre og bedsteforældre med legeparate børn!

Vi havde printet alle vores 8 opgavehæfter på almindelig kopipapir, som blev delt ud til forældrene afhængigt af alderstrin og interesse, og så gik forældrene ellers bare i gang med at lege med deres børn!

Alle vores opgavehæfter kan købes som pdf’er til 55 kr. Og vi har også mange smagsprøver i webshoppen, som I kan dowloade gratis!

Det var virkelig skønt at se, hvordan forældrene kunne støtte deres børn gennem vores materiale, men også at se hvor meget forældrene lærer af deres børn!

For det er jo først og fremmest børnene, der er seje til at bygge med duplo og lightstax, programmere Beebot og Bluebot og til at finde på sjove historier med robotterne og klodserne!🤖🐝

Flere af børnene kendte også allerede Pingvinen Jack, Enhjørningen Unni og Blåbotten Benny fra vores Coding Class Toddler-forløb i Odenses Børnehaver!🐧🦄🤖

Nu vil vi nyde et par roliger uge og glæder os til at se jer snart igen!

Vi holder en workshop på Odense Hovedbibliotek den 20. november for 4-6-årige i Robotleg! Det er gratis, men kræver tilmelding! Find det her.