Morse morse

“Der står en bruger på hver side af en plade og det skal være muligt at morse via et gammelt morse apparat således at det morsekoden via et led bånd løber om til den anden side hvor det på en skærm bliver til en sms besked.”

Det var opgaven – vi løste det med en lang række WS2811 pixels, en arduino og et lcd display.

WS2811 er en lille chip der gør det muligt at sætte en lang række multi-color-led-er i række og adressere dem via kode. en RGB led med en WS2811 chip på kan så og sige sættes i serie. På den måde kan man via en microcontroller styre farve, lysintensitet og også hvilken RGB led i kæden man vil ændre på.

Der findes et utal af kode biblioteker til WS2811 men jeg valgte at bruge adafruits NeoPixel bibliotek fordi jeg har arbejdet med det før.

Da jeg havde testet WS2811 kæden begyndte jeg at søge på nettet efter morse fortolkere og endte med en klippe klistre løsning baseret på ideer og kildekode fra forskellige forumer

Min kode måler hvor lang tid brugeren har imellem nedslagene når der morses og holder dem op imod en tabel med tider – når tabellen siger at der er bonus “optager” jeg indput indtil der er pause længe nok til at jeg ved at der er et break de prikker og streger og mellemrum der er samlet sammen holder jeg så op imod en anden tabel de bestemmer hvad bogstavet er – og sådan fortsætter jeg til der skrevet x antal tegn og sender dem igennem pixel kæden som prikker.
Når de kommer frem bliver de oversat til bogstaver med det samme på et LCD display.