Junior GameJam

Lørdag d. 25 marts afholdt vi Junior GameJam i Computer Clubhouse Odense – vi havde 35 deltagere og det var en kæmpe succes.

Game Jam er en konkurrence i spiludvikling for spil- og kodeinteresserede børn og unge i alle aldre. De unge finder sammen i mindre grupper, og har så (i dette tilfælde) 9 timer til at opfinde et spil ud fra et forudbestemt tema, som først offentliggøres på dagen. Når de 9 timer er gået har hver gruppe 10 minutter til at fremvise spillet. Den gruppe der har lavet det bedste spil vinder en udmærkelse.

Der blev arbejdet i GameMaker & Unity & Scratch og spillene der blev kreeret var både opfindsomme og kreative. Om aftenen præsenterede de deres spil for forældre og jury og gik glade og tilfredse hjem.

Den yngste deltager var 8 og den ældste 21 så vi havde en relativt høj aldersspredning hvilket gjorde at projekterne var meget forskellige i niveau og at de var meget svære at bedømme.

Vi havde regnet med at Scratch ville være det mest brugte program men der var faktisk overraskende mange unger der gerne ville igang med unity3D og programmere “rigtigt”.

Jeg selv og Jakob fra Børneskolen på glasværket underviser til dagligt i Unity3D så vi havde en masse materiale vi kunne dele ud af og på den måde kom børnene hurtigt igang.

En anden gang vil jeg prøve at lave en event udelukkende med unity og så arbejde den retning.
Skillelinien er om man kan læse engelsk eller ej – når de er gamle nok til det kan de programmere i en text editor.

Vi havde deltagere fra Nyborg, Ullerslev og der var endda en med helt fra Viborg så vores opslag om eventen er nået vidt – men at de så kommer kl 9 og er der 12 timer til en workshop i den anden ende af landet siger også lidt om at de er lidt mere end normalt interressede i spiludvikling og programmering.

Jeg er sikker på at den positive ‘vibe’ og følelsen af at være blandt nogen af dem man er lidt ens med er det der gør sådanne arrangementer til en stor succes for os – men en stor del af at arbejde med talentudvikling er faktisk at arbejde med trivsel og at stille de unge nogen rammer op der matcher deres potentiale. For at være dygtig skal man være tryg og derfor valgte vi at nedtone konkurenceaspektet og produktet og fokusere mere på processen og fælleskabet.

Forældrene var meget stolte af deres børns projekter og vi har fået en del tilbud om hjælp og opbakning til nye projekter og events.

“Det dér vidunderlige øjeblik, hvor det går op for én at der er andre nørder i verden. Der findes mennesker derude, der aner hvad man snakker om.
Min dreng har været til Junior Game Jam i Odense fra kl 9-21 i dag og har programmeret et spil sammen med en gruppe børn han aldrig har mødt. Og så blev de oven i købet én af vindergrupperne !! Han har meget stolte forældre. Tak til Martin Lilliendal Hansen for verdens bedste dag ”

Min tanke er at GameJam formatet kan bruges til de næste par events jeg har i støbeskeen – jeg er således ved at planlægge en RoboJam hvor vi skal bygge robotter, en Hackathon hvor vi skal hacke elektronik og mekanik og bygge interaktive fortællinger af dem og så er der jo HourOfCode i foråret som jeg også helt sikkert vil lave noget til.

Pt har jeg kørt denne slags events i Computer Cluhouse i Ungdomshuset hvor jeg er ansat men da jeg jo er jævnligt udlånt til forskellige folkeskoler og gymnasier er det oplagt at prøve at få dem med på vognen og brede den gode programmeringskarma.
Der er en hel masse fag i både folkeskolen og gymnasiet der ville få meget ud af et spiludviklingsboost så det er vi ved at lave et tilbud på.