GopleDimsen – kendt fra WebIT 2022

Hvis du var på LærIT’s konference WebIT i august 2022, så har du nok set denne GopleDims før.

Martin præsenterede den som et ældre projekt, han engang lavede til Fjord & Bælt-centeret med hjælp fra tidligere elever. Dernæst byggede han den igen med skoleværktøjer og livekodede – det han nåede af – den på scenen.

I Guldastronaut har vi lavet en række rigtige museumsinstallationer om til forløb til elever i skolen. I dette blogindlæg kan du læse, hvordan du laver dit eget forløb med GopleDimsen.

Vi vil løbende “udgive” forløb her på siden i takt med, at vi får lagt dem op på siden og “skoleficeret” dem. Hvis du ikke vil gå glip af de nye projekter, vi lægger op, så meld dig på vores nyhedsbrev, som udkommer på tilfældige tidspunkter, når vi har noget på hjerte og noget at dele.

Meld dig på vores nyhedsbrev her

GopleDimsen kort forklaret

GopleDimsen blev designet som en puttekasse til Fjord og Bælt-museet med et formål om at lade børn opleve goplernes livscyklus gennem en interaktiv leg.

Nærbillede af Gopledimsen hvor man kan se Goplerne i forskelllige udviklinsgsstadier, goplemaden der falder ned og de 3 huller øverst man kan putte træklodser i for at fodre goplerne på skærmen

Formålet er, at eleverne skal genskabe og remixe GopleDimsen ud fra de retningslinjer, de får.

Gå til denne side for at se en video, billeder og beskrivelsen af installationen.


Prøv vores udgave af spillet online og download projektets handout

Tryk på flaget for at starte spillet og på 1 for at fodre Goplen!

For at se koden bag, tryk på linket her: https://scratch.mit.edu/projects/725192420

Download vores handout til designopgaven her: