Kompetenceløft i Teknologiforståelse til pædagoger i dagtilbud – nu i hele landet og på web!
Nyt år – nyt kapitel! Guldastronaut har de sidste 2 år lavet kompetenceudvikling i børnehaverne i Odense Kommune under navnet Coding Class Toddler. Det betyder, at vi nu har ca. 500 timers erfaring med at lave vores kompetenceløft af og med pædagoger og deres børnehavebørn.
Børnene har været med Pingvinen Jack på Blåbotternes Planet!
Gennem 4 dage med 4 forskellige overskrifter har børn og pædagoger lært Pingvinen Jack at kende, de har besøgt Blåbotternes Planet og lært Blåbotternes sprog, de har bygget raketter, bomber og huse i duplo samt sat vand og lys i Blåbottens hus med elektronik og kredsløb, og de har kodet egne historier! De har leget hele vejen igennem historien om Pingvinen Jack, og de har ‘lært at kode’. (Læs mere om, hvad det betyder, at børn lærer at kode).
“Børnene blev meget optaget af historien og fordybede sig hurtigt i at skabe forskellige konstruktioner. De blev styrket i deres sociale kompetencer, når de videreudviklede historien sammen, og nogle af børnene har her fået mulighed for, at “ shine”, altså bruge og vise kompetencer, som før ikke var synlige for de andre børn.”
– Marianne Vibeke Mickelborg, Pædagog I Børnehuset Dragen, Odense Kommune

Coding Class Toddler 2.0 – Hvad så nu?!
Nu vil Guldastronaut lave meget mere Coding Class Toddler! Og eftersom vi ikke kan være alle steder på én gang, har vi lavet Coding Class Toddler 2.0. Det betyder, at dit børnehus eller institution kan booke os til:
- En kickass kickstarter med dine pædagoger, hvor der bliver:
- inspireret
- motiveret
- leget
- kontekstualiseret
- rammesat
- og uddelt børnehavesæt med Coding Class Toddler-bogen, Bluebots, Blåbotmåtter, Makerkits og en masse duploklodser!
- Et skræddersyet forløb for netop dine pædagoger:
- En forløbsbeskrivelse
- En refleksionsmodel
- Et online fællesskab
- Ugentlige eller månedlige opfølgninger med Guldastronaut over Teams/eller lignende
- Og som noget helt nyt…
- Video-tutorials til alle værksteder og i brugen af alle teknologier
- Ekstravideoer udover dem, der kan nåes i forløbet, det betyder eksempelvis, at når pædagogerne har haft forløbet Unplugged, hvor de har mødt Pingvinen Jack og Enhjørningen Unni, de har bygget raketter i duploklodser, sprunget bomber i luften og leget kodelege, så vil der være videoer til op til 4 ekstra forløb, som fx kunne være Unplugged i køkkenet med Monsterkirsten, Unplugged i skoven med Tuttifruttidyret Ruddi osv.
STEAM?! Science, Teknologi, Engineering/Opfinderi, Kunst/Kultur og Matematik
I Coding Class Toddler 2.0 får dine pædagoger de værktøjer og kompetencer, der skal til, for at gennemføre et godt arbejde med STEAM i børnehaven. Igennem de fire værksteder bliver der arbejdet med computationel tænkning og undersøgende tilgange på mange forskellige måder.
Guldastronaut viser i Coding Class Toddler (2.0), hvordan man kan arbejde med STEAM gennem historiefortælling og leg. I denne nye version vil der igen være fokus på at perspektivere indholdet til den enkelte pædagog og det enkelte børnehus; i praksis betyder det, at hvis et børnehus går ekstra op i udelege eller “grønne lege”, så vil vi også have fokus på det i forløbet.
Lyder det spændende? Det praktiske…
Vil man deltage i Coding Class Toddler 2.0, eller man nysgerrig på det, så skal man kontakte os hurtigst muligt på rumpistol@guldastronaut.dk eller på 31121808. Vi planlægger nemlig at starte hold løbende, men tidligst i efteråret 2022 og med et begrænset antal – derfor er det vigtigt at få planlagt, hvornår det passer jeres børnehus, institution eller kommune.
