BogstavRaketter – skriv dit navn med raketkode

Her er en ret sjov leg ( synes vi selv ).

Find en masse klodser frem og hæld dem ud på gulvet for nu skal vi skrive vores navne med hemmelige raketkoder. De ældste kan bygge en sætning sammen, de mindste kan bygge deres forbogstav.

Vi har lavet et bogstavraketark med en masse raketter. En raket til hvert bogstav i alfabetet. Hvis der er nogen i børnegruppen som starter med et specielt bogstav har vi lavet 3 tomme raketter så i kan tilføje flere bogstaver selv. Start med at printe et par bogstavraketark ud og læg dem på gulvet. Nu skal de til at starte med bygge deres forbogstav. Tal først med børnene om opgaven. vær sikker på at alle ved hvad deres forbogstav er. start med at hjælpe dem med at finde deres bogstav. Kig derefter på hvad for klodser der skal bruges.

Når alle børn har bygget deres bogstav sætter i jer i en rundkreds og kigger rundt på de andres bogstaver. Er der nogen der har ens bogstaver? er der nogen der er næsten ens? hvad har din sidemand som du også har? Hvis man har ens bogstav starter man jo med det samme men man kan jo stadig hedde noget forskelligt i resten af sit navn.

Det er en sjov leg som giver anledning til en masse gode snakke og så får børnene lige øvet deres bogstaver OG arbejdet med mønstergenkendelse og konstruktion.

Hvis i leger legen flere gange kan i prøve at klippe raketterne i bogstavraketarket ud og så stave børnenes navne for dem så de kan bygge deres eget navn.

så kan forældrene jo prøve at gætte hvis raketter der er hvis når de henter.

Hvis i mangler klodser så kig i vores shop og hvis i vil have mere af den her slags så tjek vores nyhedsbrev

her er et bogstavraketark i kan bruge i legen – enjoy 🙂