Bæredygtigt fiskeri

Spil om bæredygtigt fiskeri på Fjord&Bælt.
Det var en del af en udstilling, der skulle formidle forskellige fangstmetoder og bæredygtigt fiskeri.
Ideen var at man kunne vælge hver sin båd og så sejle ud på havet med den og følge den på et kort.
Man kunne vælge mellem både med fire forskellige fiskerimetoder; not, garn, trawl og ruse. Når man tog på havet, sejlede man ud til et fiskeområde og begyndte at fiske. De mere industrielt orienterede fangstmetoder fyldte ens kvote op hurtigere end de mere gammeldags typer. Når ens kvote var opbrugt, fik man valget mellem at fortsætte fiskeriet eller sejle i havn. Havde man valgt at overfiske, fik man en kritisk tilbagemelding, mens man fik ros, hvis man havde holdt sig inden for kvoten.
Rundt om bordet var resten af den udstilling den hørte til, gearet med samme grafik som vi brugte i bordet, så det hele hang sammen.

Målgruppen var større børn, hvorfor vi lagde vægt på, at installationen var et spil. Vi valgte også at lade det være inspireret af de gamle arkade-spil. Game-playet virkede rigtigt godt, og børnene var meget glade for at tage ud og sejle, men hele formidlingsdelen om bæredygtigt fiskeri var måske for svær at forstå i sammenhængen.

Vi lavede spillet i unity3d, alt 3D grafik lavede vi i 3ds max – joystick og knapper var fra arcadeshop.de, og indeni havde vi loddet to joysticks fast i en key-warrior-chip (der emulerer et keyboard), så bådene i spillet blev styret af “piletasterne”.

Det var den første opgave, vi lavede – jeg var endnu ikke færdig med designskolen, da jeg startede på den og jeg havde lige lært unity3d at kende – men vi kom i mål og lærte en masse undervejs.